KernTalenten analyse

Wat is een KernTalenten analyse?
Met de methode ga je terug naar je jeugd en je activiteiten tussen je 4e en je 12e.
Waar speelde je mee, las je graag, dagdroomde je veel, was je gek op dieren of niet, bouwde je hutten of misschien vlotten, klom je in bomen of deed je liever een spelletje mens-erger-je-niet?
Wat je toen deed zegt alles over welke KernTalenten je nu hebt. Je krijgt een heel persoonlijk beeld, met inzichten en het geeft woorden aan waarom je het bijvoorbeeld op je werk het niet helemaal naar je zin hebt of dat je studiekeuze toch misschien niet de juiste was. Soms verklaart het waarom je een burnout of bore out hebt (gehad). Het geeft ook input voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek (waar ben je wel en niet van) of je profiel in je cv. En het geeft focus voor je verdere ontwikkeling, omdat de stretch in ontwikkeling van je sterke KernTalenten veel groter is, dan dat je je kleine KernTalenten steeds weer probeert te verbeteren, waar je energie alleen maar lekt.

Ergens had ik twijfels over het werk wat ik deed of ik daar voldoening uit haalde. Tijdens de analyse heb ik veel leuke activiteiten uit mijn jeugd besproken, iets waar ik in jaren niet meer aan heb gedacht.

Bud Huis in t Veld Junior projectleider adviesbureau

Ik zocht naar een stukje loopbaanadvies op basis van mijn karakter, kwam op die manier de kerntalentenanalyse tegen en was gelijk geïnteresseerd: een analyse die ingaat op waar ik energie van krijg, waarvan juist niet en waar mijn intrinsieke motivatie ligt, gebaseerd op wat ik als kind leuk vond.

Rick Verkade

Om mij verder te ontwikkelen wilde ik graag een opleiding volgen, maar juist omdat ik een generalist ben vond ik het lastig om te bepalen welke dat dan zou moeten zijn. Na een gesprek met Marlies hierover stelde ze voor om een KernTalenten Analyse uit te voeren.

Rosemarie Rebergen senior adviseur milieu

It is amazing and rather eye-opening to see which core talents could be identified through questions about my childhood activities. For many it was a confirmation of what I already felt, for others it was rather surprising.

Kent Graenicher

Ik vind het kerntalentenverslag echt verbluffend. Wat een geweldige analyse op basis van vragen over mijn jeugd.

Tom Grobbe

Met de kerntalentenanalyse heeft Marlies mij laten zien wat mij werkelijk beweegt en inspireert.

Sjoerd Boersma

Een KernTalenten analyse is een ontzettend goeie investering in jezelf en een mooi hulpmiddel voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen en wil groeien als persoon!

Thije Scholte

Wat fijn is aan deze methode is dat je na de analyse een helder verslag meekrijgt waarin je talenten uitgebreid worden beschreven. Daarnaast was het gesprek met Marlies prettig en de coaching zinvol.

Karin Menkehorst
Marlies Bodewes

Neem contact met mij op